Sinaasappel Coupes met amandel

Sinaasappel Coupes met amandel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 1 sinaasappel
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 250 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker

Instructies

  • Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
  • Schil de sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes of partjes.
  • Verwarm het sinaasappelsap en los hierin de witte basterdsuiker op.
  • Neem de geweekte gelatine uit het water.
  • Knijp goed uit en los deze al roerend van de warmtebron af op in het warme sap.
  • Laat het sap met de gelatine afkoelen in een bak koud water.
  • Klop de crème fraîche op en spatel hier het sinaasappel-gelatinemengsel door.
  • Schep deze crème in coupes en laat 2 uur in de koelkast opstijven.
  • Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin.
  • Schep de bruine suiker erdoor.
  • Bestrooi de toetjes hiermee en garneer met sinaasappel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit / Noten