Sinaasappelkaramel Puddinkjes
Equipment
- steelpan met dikke bodem
- Vormpjes voor pudding
- handmixer
Ingrediënten
- 150 g suiker
- 2 sinaasappels
- 4 eieren
- 175 ml melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Breng in een steelpan met dikke bodem 100 g suiker met 2 eetlepels water aan de kook.
- Roer niet.
- Laat het mengsel nog 5-7 minuten zachtjes koken totdat de suiker smelt en goudbruin wordt (niet te donker, anders wordt het bitter).
- Schenk de hete karamel voorzichtig in de vormpjes en draai de vormpjes direct rond, zodat de karamel gelijkmatig over de bodem uitvloeit.
- Pers de sinaasappels uit.
- Klop in een kom de eieren met 50 g suiker met een handmixer schuimig.
- Klop het sinaasappelsap en de melk erdoor en schenk het mengsel in de vormpjes.
- Zet de vormpjes in een ovenschaal en vul de schaal tot halverwege de vormpjes met kokend water.
- Plaats de schaal in de oven en laat de puddinkjes in 20-30 minuten stevig worden.
- Laat de puddinkjes afkoelen en zet ze 4 uur, maar liever de hele dag, afgedekt in de koelkast, anders vloeit de karamel niet goed uit.
- Haal voorzichtig een glad mes langs de zijkant van de puddinkjes om ze los te maken en dompel de onderkant van de vormpjes in heet water.
- Leg een bord op de puddinkjes en keer ze voorzichtig om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn, zoals een Moscato d'Asti, past goed bij deze sinaasappelkaramel puddinkjes. De verfrissende fruitigheid van de wijn contrasteert mooi met de zoete en citrusachtige smaken van het dessert.Voedingswaarden
Calories: 275 kcal | koolhydraten: 41 g | Protein: 7 g | Vet: 9 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 35 g