Sinterklaas Vla met Chocolade en Speculaasroom

Realistische foto van Sinterklaas vla met laagjes vanille- en chocoladevla, slagroom met speculaaskruiden en pepernoten, geserveerd in glazen op een rustieke eikenhouten tafel met kruidnoten, kaneelstokjes en een glas Muscat-wijn ernaast.

Sinterklaas Vla met Chocolade en Speculaasroom

Vier pakjesavond met deze heerlijke Sinterklaas vla met chocolade en speculaasroom! Een romig dessert met lagen vanillevla, chocoladevla en kruidige speculaasslagroom, afgewerkt met knapperige pepernoten. Het perfecte toetje voor jong en oud tijdens de Sinterklaasperiode.
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
!ndicatie €1,25 per persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 dl slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • theelepel speculaaskruiden
  • 4 handen pepernoten
  • 3 dl vanillevla
  • 3 dl chocoladevla

Instructies

  • Klop de slagroom stevig met suiker en speculaaskruiden.
  • Hak de helft van de pepernoten fijn.
  • Verdeel de hele pepernoten over de bodem van de glazen.
  • Schenk vervolgens lagen van vanillevla, chocoladevla en speculaasroom.
  • Werk af met de gehakte pepernoten en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de Sinterklaas vla met een toef slagroom en extra pepernoten bovenop.
Wijnadvies:
Combineer met een glas Muscat de Beaumes-de-Venise voor een heerlijk kruidig contrast.

Voedingswaarden

Calories: 420 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 4 g | Vet: 29 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 22 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Koek / Zuivel
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Winter
Feestdagen etc Sinterklaas