Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Breng het water met het zout en de boter aan de kook.
Zet het vuur uit als de boter is gesmolten en voeg in één keer de gezeefde bloem toe.
Blijf roeren tot een gladde deegbal ontstaat en neem de pan dan van het vuur.
Klop in een kommetje 1 ei los.
Roer de overige eieren één voor één door het deeg; voeg een volgend ei pas toe als het vorige ei helemaal door het deeg is opgenomen.
Het deeg is goed, als het langzaam van een lepel valt en licht glanst.
Voeg, als dit nog niet het geval is, ook het losgeklopte ei in kleine scheutjes toe tot het deeg goed is.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een bakplaat in of bekleed hem met bakpapier.
Doe het deeg in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit met tussenruimte toefjes op de bakplaat.
Werk eventuele opstaande puntjes met de bolle kant van een natgemaakte lepel weg.
Bak de soesjes in ± 30 minuten goudbruin, laat ze afkoelen en vul ze met slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Slagroomsoesjes