Slagroomsoesjes

Slagroomsoesjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 ½ dl water
  • 4 gram zout
  • 100 gram boter
  • 150 gram bloem
  • 4 eieren

Instructies

  • Breng het water met het zout en de boter aan de kook.
  • Zet het vuur uit als de boter is gesmolten en voeg in één keer de gezeefde bloem toe.
  • Blijf roeren tot een gladde deegbal ontstaat en neem de pan dan van het vuur.
  • Klop in een kommetje 1 ei los.
  • Roer de overige eieren één voor één door het deeg; voeg een volgend ei pas toe als het vorige ei helemaal door het deeg is opgenomen.
  • Het deeg is goed, als het langzaam van een lepel valt en licht glanst.
  • Voeg, als dit nog niet het geval is, ook het losgeklopte ei in kleine scheutjes toe tot het deeg goed is.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een bakplaat in of bekleed hem met bakpapier.
  • Doe het deeg in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit met tussenruimte toefjes op de bakplaat.
  • Werk eventuele opstaande puntjes met de bolle kant van een natgemaakte lepel weg.
  • Bak de soesjes in ± 30 minuten goudbruin, laat ze afkoelen en vul ze met slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak