Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Springvorm 26 cm
- spatels
- plastic folie
- schilmesje
- keukenpapier
Ingrediënten
- 5 eieren
- 150 gram suiker
- 100 gram bloem
- 100 gram maizena
- 8 gram Bakpoeder
- Scheutje vanille extract of de zaadjes van een vanille stokje
- Ingrediënten voor de vulling en topping:
- 500 ml melk
- 125 gram suiker
- 50 gram puddingpoeder custard kookpudding poeder
- 1 eidooier
- 1 liter slagroom
- 250 gram mascarpone
- 125 gram poedersuiker
- 1 zakje vanille suiker
- 1 bakje aardbeien
- 1 verse ananas
- 1 bakje frambozen
- 1 bakje bramen
- 1 bakje blauwe bessen
Instructies
- Schenk 400 ml melk in een steelpan.
- Voeg er de suiker aan toe en breng dit samen aan de kook.
- De resterende 100 ml melk meng je met het puddingpoeder en het eigeel.
- Roer tot een papje.
- Schenk er een scheutje kokende melk bij, roer door en schenk alles terug in de pan en breng terug aan de kook.
- Schenk de pudding in een schaal en dek de pudding (niet de schaal) af met plastic folie.
- Laat de pudding volledig afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Klop de eieren samen met de suiker en het vanille extract tot een luchtige ruban ( minimaal 10 opkloppen ).
- Meng de bloem, maizena en bakpoeder samen in een kom en zeef deze al 2 keer.
- Zeef ze een derde keer boven de kom met de ruban.
- Spatel dit nu voorzichtig onder de ruban.
- Schenk het beslag over in de ingevette en bebloemde bakvorm.
- Bak de biscuit in ca 35 minuten gaar.
- Doe altijd de prikkertest !!
- Na het bakken direct ontvormen en de biscuit volledig laten afkoelen.
- Neem het fruit erbij.
- Snijd de korst van de ananas, haal de middelste kern eruit en snijd nu kleine stukjes.
- Laat deze in een zeef uitlekken.
- Snijd de aardbeien in stukjes maar houd er een stuk of 4 achter die je heel laat.
- Het andere fruit hoef je verder niets aan te doen.
- Klop de slagroom samen met de suikers en de mascarpone stijf en zet dit even aan de kant.
- Neem de pudding en klop deze tot ze mooi glad en egaal is.
- Voeg hier nu 2 volle eetlepels slagroom aan toe.
- Roer dit met een spatel eronder.
- Zet aan de kant.
- Snijd de taart 3 keer door.
- Neem de ananas en dep deze even droog met wat keukenrol.
- Leg een laag pudding op de eerste laag en verdeel er stukjes ananas en aardbei over.
- Leg de 2de laag biscuit erop en bestrijk deze met een laag slagroom.
- Verdeel er ananas en aardbei over.
- Leg de 3de laag biscuit erop en bestrijk deze met een laag pudding en verdeel er de ananas en aardbei over.
- Leg het deksel erop en bestrijk nu de hele taart met slagroom.
- Strijk het geheel zo glad mogelijk af.
- Spuit met de resterende slagroom rozetten op de vlaai en versier de vlaai met het fruit.
- Zet de taart een uurtje in de koelkast om verder op te stijven.