Slagroomzwaantjes

Slagroomzwaantjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Ingrediënten soezenbeslag:

  • 60 ml melk
  • 60 ml water
  • 3 g suiker
  • snuifje zout
  • 60 g boter
  • 70 g bloem
  • 3 eieren

Ingrediënten slagroomvulling:

  • 0.5 liter slagroom
  • 30 g bloemsuiker

Instructies

  • Zet een kookpot op het vuur, voeg de melk, het water, de suiker en het zout toe en breng aan de kook
  • Als het mengsel kookt, neem je de pot van het vuur en voeg je de bloem er in één keer bij, meng goed.
  • Het deeg laat je nadien nog even drogen op het vuur.
  • Het warme deeg klop je vervolgens in een kom, roer er twee eieren één voor één onder, tot het deeg in een punt van de spatel loopt.
  • Neem er een bakplaat bedekt met bakpapier bij en vul je spuitzak.
  • Spuit de zwaantjes op de bakplaat (in druppelvorm), ga er licht met je vork over en doreer (zachtjes inwrijven met een eigeel-melk-mengsel zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen).
  • Laat 15 à 20 minuten bakken op 210 à 220°C.
  • Gebruik ondertussen de rest van het deeg om de zwanenhalsjes te spuiten.
  • Snij de ananas al in stukjes voor de vulling.
  • Neem de zwaantjes uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Je kunt meteen de halsjes in de oven steken, laat die zo’n 4 minuten bakken op dezelfde temperatuur.
  • Hou ze in de gaten en haal ze uit de oven van zodra ze bruin zijn.
  • Klop nadien de slagroom op met poedersuiker.
  • Snij de zwaantjes open en vul ze met de opgeklopte slagroom en de ananas, werk af met de vleugeltjes en de halsjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

als je zwaantjes plat of ingevallen zijn, betekent dat dat je het deeg niet lang genoeg hebt laten opdrogen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch