Slagroomzwaantjes
Ingrediënten
Ingrediënten soezenbeslag:
- 60 ml melk
- 60 ml water
- 3 g suiker
- snuifje zout
- 60 g boter
- 70 g bloem
- 3 eieren
Ingrediënten slagroomvulling:
- 0.5 liter slagroom
- 30 g bloemsuiker
Instructies
- Zet een kookpot op het vuur, voeg de melk, het water, de suiker en het zout toe en breng aan de kook
- Als het mengsel kookt, neem je de pot van het vuur en voeg je de bloem er in één keer bij, meng goed.
- Het deeg laat je nadien nog even drogen op het vuur.
- Het warme deeg klop je vervolgens in een kom, roer er twee eieren één voor één onder, tot het deeg in een punt van de spatel loopt.
- Neem er een bakplaat bedekt met bakpapier bij en vul je spuitzak.
- Spuit de zwaantjes op de bakplaat (in druppelvorm), ga er licht met je vork over en doreer (zachtjes inwrijven met een eigeel-melk-mengsel zodat ze een mooi bruin kleurtje krijgen).
- Laat 15 à 20 minuten bakken op 210 à 220°C.
- Gebruik ondertussen de rest van het deeg om de zwanenhalsjes te spuiten.
- Snij de ananas al in stukjes voor de vulling.
- Neem de zwaantjes uit de oven en laat ze afkoelen.
- Je kunt meteen de halsjes in de oven steken, laat die zo’n 4 minuten bakken op dezelfde temperatuur.
- Hou ze in de gaten en haal ze uit de oven van zodra ze bruin zijn.
- Klop nadien de slagroom op met poedersuiker.
- Snij de zwaantjes open en vul ze met de opgeklopte slagroom en de ananas, werk af met de vleugeltjes en de halsjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
als je zwaantjes plat of ingevallen zijn, betekent dat dat je het deeg niet lang genoeg hebt laten opdrogen.