Smaakvol Lamsvlees in Knoflook-Rozemarijnmarinade
Equipment
- grote koekenpan
Ingrediënten
- 1 takje rozemarijn
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel balsamicoazijn
- 1 theelepel scherpe mosterd bijv. Dijon
- 4 eetlepels olijfolie
- Versgemalen zwarte peper
- 500 g lamsboutplakken à la minute ca. 2 schaaltjes
- 3 trostomaten
- 100 ml medium dry sherry of bouillon
Instructies
- Rits de naaldjes rozemarijn van het takje en hak ze fijn.
- Pers de knoflook uit boven een kommetje.
- Voeg de gehakte rozemarijn, balsamicoazijn, mosterd, 2 eetlepels olijfolie en peper naar smaak toe aan het kommetje.
- Bestrijk beide kanten van de lamsboutplakken met het knoflookmengsel en laat ze 10 minuten marineren.
- Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan en bak de lamsboutplakken op matig vuur aan elke kant gedurende 1 minuut.
- Leg het vlees op een warme schaal, bestrooi licht met (zee)zout en houd het warm onder aluminiumfolie zodat het mooi rosé blijft.
- Bak de tomatenblokjes gedurende 1 minuut in het achtergebleven bakvet op hoog vuur.
- Schenk de sherry erbij en laat het geheel op hoog vuur inkoken tot een jus.
- Breng de jus op smaak met zout en peper.
- Leg de lamsboutplakken op vier warme borden en schep de jus erover.
- Serveer met aardappelpuree (met verse pesto) en een salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon past goed bij dit gerecht. De rijke smaak van het lamsvlees en de kruidige marinade worden mooi aangevuld door de volle smaak van de rode wijn.Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g