Smaakvolle Thaise Noedelsoep
Ervaar de rijke smaken van Thailand met deze heerlijke Thaise noedelsoep. Malse kip, verse groenten, en Chinese mie in een hartige bouillon, perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd.
Equipment
- soepkommen
Ingrediënten
- 1 bakje Thaise roerbakolie en kruiden 100 g
- 300 g kipfilet in blokjes
- 400 g Thaise groentemix
- 250 g Chinese mie
- 3 eetlepels Thaise vissaus
Instructies
- Breng een pan met ruim water aan de kook.
- Verhit de Thaise roerbakolie in een wok.
- Bak de kipfilet al omscheppend ca.
- 2 minuten totdat deze goudbruin is.
- Voeg de Thaise groentemix toe en bak nog ca.
- 3 minuten mee.
- Schenk 3/4 liter kokend water bij de kip en groenten in de wok en laat de soep ca.
- 5 minuten zachtjes koken.
- Voeg de Chinese mie toe aan het resterende kokende water en kook in ca.
- 5 minuten beetgaar.
- Breng de soep op smaak met Thaise vissaus.
- Giet de mie af en verdeel deze over vier grote soepkommen.
- Schep de soep met groenten en kip over de mie in de kommen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij deze Thaise noedelsoep past een frisse witte wijn, zoals een Riesling of Sauvignon Blanc, die de pittige smaken mooi aanvult.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 25 g | Vet: 10 g | Zout: 2 mg