Smoky Tex-Mex Feestmaal

Smoky Tex-Mex Feestmaal

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram kippendijfilets in dunne repen gesneden
  • 5 theelepels Tex-Mex kruidenmix
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 handvol geraspte cheddar
  • 1 handvol geraspte mozzarella
  • ½ rode paprika
  • ½ gele paprika
  • ½ groene paprika
  • ½ oranje paprika
  • 125 milliliter zure room
  • 12 kleine tortilla's
  • 2 limoenen
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • Platbladige peterselie

Tomatensalsa

  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel olijfolie extra vierge
  • 1 vleestomaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Meng de kippendijrepen met Tex-Mex kruidenmix, honing en olijfolie in een kom tot de kip gelijkmatig bedekt is met de kruidenmix.
  • Verspreid de gekruide kip gelijkmatig over een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Snijd de paprika's in reepjes en voeg ze toe aan de bakplaat met de gekruide kip.
  • Meng alles goed door elkaar zodat de kruiden en groenten gelijkmatig verdeeld zijn.
  • Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak gedurende 20 minuten.
  • Bereid intussen de tomatensalsa door de vleestomaat in blokjes te snijden en te mengen met fijngesneden rode ui, rode wijnazijn, extra vierge olijfolie en gehakte platbladige peterselie.
  • Snijd de limoenen in partjes en de avocado in plakjes.
  • Pluk wat blaadjes platbladige peterselie en pel de rode ui en snijd deze in halve ringen.
  • Haal de bakplaat uit de oven en verwijder overtollig vocht.
  • Bestrooi de Tex-Mex mix met geraspte cheddar en mozzarella.
  • Zet de bakplaat nog 3 minuten terug in de oven om de kaas te laten smelten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de Tex-Mex feestmaal op tafel, gegarneerd met limoenpartjes, plakjes avocado, rode uienringen, tomatensalsa, klodders zure room, platbladige peterselie en kleine tortilla's (optioneel kort verwarmd).
 
De smaken van de Tex-Mex feestmaal vragen om een levendige en fruitige wijn om ze aan te vullen. Een gekoelde Zinfandel of een fruitige Rosé past hier perfect bij. Hun verfrissende karakter en fruitige tonen vormen een geweldige aanvulling op de kruidige en hartige smaken van het gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip