Smoor djawa van Auteur onbekend

Smoor djawa van Auteur onbekend

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g doorregen rundvlees in blokjes
  • 3 stuks ui fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 3 stuks geschilde aardappel in blokjes
  • 2 eetlepels assemwater
  • 4 kruidnagels
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • Zout naar behoeven

Instructies

  • Vlees inwrijven met zout, peper en nootmuskaat, bakken in wat olie en dan ketjap plus een kopje water toevoegen.
  • Deksel op de pan doen en het vlees laten smoren totdat het vocht tot de helft is ingekookt.
  • Ui, knoflook, kruidnagel en aardappel fruiten en bij het vlees voegen.
  • Doe er het assemwater bij, sudder totdat het vocht is ingekookt en het vlees gaar is

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer bij witte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rundvlees
Land van herkomst Oosters