Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
taartenvorm
corn, of pannenlikker
Vulling: (voor 2 taarten)
Bereiding taartendeeg:
Los de gist op in het water en voeg er het losgeklopt ei bij.
Zeef de bloem en giet uit op werkblad.
Maak een bloemkring.
Strooi de suiker op de rand.
Leg het zout aan de buitenzijde van de bloemkring.
Snij de malse boter in blokjes en leg op de randen.
Giet het water met de gist en het ei in het midden van de bloemkring.
Meng met de vingertoppen de ingrediënten van binnen naar buiten.
Voeg stelselmatig meer en meer bloem toe en kneed enkele minuutjes tot een homogeen deeg.
Maar zeker niet langer dan 5 minuutjes, anders wordt het deeg te elastisch.
Verdeel het deeg in 2 stukken.
Maak er een bolletje van en pak het in met plastic folie.
Laat het deeg een kwartiertje rusten in de koelkast.
Kwast een taartvorm in met malse boter.
Neem een bolletje deeg en rol het uit tot 3 à 4 mm dikte.
Hou een beetje deeg apart voor de bandjes die de rand zullen komen.
Bekleed de taartvorm met het deeg.
Duw het deeg goed aan.
Laat even rusten.
Duw het overtollige deeg met de binnenkant van je handen van de taartvorm.
Duw het overtollige deeg met de binnenkant van je handen van de taartvorm.
Haal met je duim het deeg rondom ietsje naar boven zodat het deeg enkele millimeters boven de taartvorm uitsteekt.
Doreer de randen met wat losgeklopt eigeel met scheutje melk
Verdeel de abrikozenconfituur over de taart.
Warm de oven voor op 230°C en bak af in 15 minuten.
Ontvorm meteen en laat afkoelen op een rooster.
Klop de slagroom met de poedersuiker tot stevige pieken.
Strijk met een corn of plastic schraper de slagroom op de taart.
Schraap witte chocoladeschilfers van een blok of gebruik kant-en klare schilfers en strooi royaal over de taart.
Bestrooi de taart met poedersuiker en hou koel tot gebruik.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Smurfentaart