Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Gehaktworstjes:
Tomatensaus:
- 2 uien
- 3 tomaten
- 1 kopje droge witte wijn
- ½ theelepel suiker
- Zout
- Peper
Instructies
- Week het witbrood in water.
- Pel en snipper de knoflook.
- Meng het gehakt met komijn, zout, peper, losgeklopt ei en knoflook.
- Knijp het witbrood uit en meng het door het gehakt.
- Laat de farce afgedekt 1 uur in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vorm van de farce rolletjes ter grootte van een sigaar, rol ze door bloem en bak ze in 3 eetlepels verhitte boter goudbruin aan.
- Leg de gebakken rolletjes in een met boter ingevette vuurvaste schaal.
- Giet de braadboter door een fijne zeef over de rolletjes en bak ze 20 minuten in de oven.
- Maak intussen de tomatensaus: pel en snipper de ui, snijd de tomaten kruiselings in en dompel ze kort onder in kokend water.
- Verwijder de schil, pit en pureer de tomaten.
- Smelt de rest van de boter in een pan, fruit de ui kort aan en voeg de tomatenpuree en witte wijn toe.
- Breng de saus op smaak met zout, peper en suiker en laat deze 20 minuten zachtjes koken.
- Giet de tomatensaus over de gehaktrolletjes en laat het geheel nog 15 minuten in de oven stoven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze Smyrnese gehaktworstjes met een Griekse rode wijn zoals een Xinomavro of een Agiorgitiko. Deze wijnen hebben genoeg body en fruitigheid om de smaken van het gerecht te complementeren.Voedingswaarden
Calories: 560 kcal | koolhydraten: 21 g | Protein: 28 g | Vet: 38 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g