Sneeuwballen met Chocoladevulling
Deze luchtige sneeuwballen gevuld met chocolade en afgewerkt met een vleugje sinaasappellikeur vormen een heerlijke traktatie voor de feestdagen. Perfect om te delen met familie en vrienden.
Equipment
- 12 satéprikkers
Ingrediënten
- 2 eiwitten
- 125 g gezeefde poedersuiker + extra om te bestuiven
- 150 g suiker
- 75 g chocolade witte chocolade om te smelten
- Snufje kaneel
- 1 eetlepel sinaasappellikeur
Instructies
Sneeuwballen:
- Klop de eiwitten stijf in een schone kom.
- Voeg geleidelijk de gezeefde poedersuiker en sinaasappellikeur toe.
- Blijf kloppen totdat er stijve pieken ontstaan.
- Verwarm de oven voor op 120°C.
- Schep met een ijsbolletjestang bollen van het eiwitmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Doop de tang tussendoor steeds in koud water om te voorkomen dat het mengsel blijft plakken.
- Gebruik een lepel om pieken te maken op de bollen voor een mooie sneeuwbalvorm.
- Bak de bollen ongeveer 1,5 uur in de oven totdat ze droog en stevig zijn.
- Laat de bollen afkoelen op een taartrooster.
Chocoladevulling:
- Verwarm ½ dl water met suiker al roerend op zacht vuur totdat de suiker is opgelost.
- Steek de bollen op satéprikkers en bestrijk de ronde kant van de bollen met de suikerstroop.
- Laat de suikerstroop hard worden.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie.
- Strijk de gesmolten chocolade op de platte kant van de bollen en plak telkens twee bollen tegen elkaar aan.
- Laat de sneeuwballen opstijven in de koelkast.
Afwerking:
- Bestuif de sneeuwballen royaal met poedersuiker en voeg een snufje kaneel toe voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas Moscato d'Asti of een zoete dessertwijn die de smaken van sinaasappellikeur en chocolade aanvult.Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 5 g | Vet: 10 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 35 g