Sneeuweieren met crème caffee anglaise en karamel

Sneeuweieren met crème caffee anglaise en karamel

Porties: + personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 1 theelepel citroensap
  • 100 g witte basterdsuiker
  • ½ l melk

Crème anglaise:

  • 8 eierdooiers
  • 120 g suiker
  • 1 dl espresso
  • 5 dl melk gezeefde melk van sneeuweieren
  • 3 dl slagroom
  • 1 theelepel maïzena

Karamel:

  • 100 g basterdsuiker
  • 2 theelepels glucosesiroop
  • 2 eetlepels koud water
  • Chocolade Garnering
  • Cornetje met chocolade

Instructies

Maak de sneeuweieren:

  • Klop de eiwitten stijf en klop er vervolgens beetje voor beetje de suiker door.
  • Breng in een pan de melk tegen de kook aan en pocheer hierin de sneeuweieren.
  • Schep 1 lepel eiwit uit de kom en pocheer deze 2 minuten aan elke kant en laat uitlekken.
  • Gebruik een warme lepel.
  • Zeef de melk en gebruik voor de crème.
  • Doe alle melk voor de crème anglaise met een opengesneden vanillestokje in een pan met dikke bodem, en breng langzaam aan de kook.
  • Laat de melk 10 minuten zachtjes trekken.
  • Klop intussen de eierdooiers met de suiker in een kom totdat de suiker opgelost is en het mengsel wit van kleur.
  • Eventueel nu maïzena toevoegen.
  • Neem de melk van het vuur en verwijder het vanillestokje.
  • Schenk de warme melk al kloppend langzaam bij het eidooier mengsel.
  • Voeg de sterke koffie toe.
  • Blijf rustig roeren en schenk het mengsel terug in de pan.
  • Laat de saus al roerende zacht binden op laag vuur tot de saus zo dik is dat hij op de bolle kant van een lepel blijft liggen.
  • Neem de pan van het vuur en blijf nog even doorroeren om hem langzaam te laten afkoelen.
  • Dan de saus in schaaltjes schenken.
  • Afdekken met plasticfolie en wegzetten.
  • Maak chocolaatjes voor de garnering op bakpapier met het cornetje gevuld met chocolade.
  • Maak de karamelsaus, als de nagerechten zover klaar zijn, door de ingrediënten in een pan te doen.
  • Verwarm de pan zonder te roeren en wanneer er een heldere siroop ontstaat, de pit hoger
  • zetten zodat de suiker kan karameliseren.
  • Neem het goudbruine karamel van het vuur en schenk deze over het nagerecht.
  • Wacht met serveren totdat de karamel stevig is geworden.
  • Steek er enkele chocolaatjes bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht