Sneeuwvlokken Taart

Sneeuwvlokken Taart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g gedroogde pruimen
  • 75 ml port
  • 3 eieren
  • Zout
  • 200 g suiker
  • 100 g bloem
  • tl bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • 5 blaadjes gelatine
  • 50 g pure chocolade
  • 300 ml room
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 700 gr slagroom
  • 60 g schuimkoekjes
  • Poedersuiker om te versieren

Instructies

  • Meng de pruimen met de poort en laat ze ca. 2 uur marineren.
  • Beleg de bodem van een springvorm met bakpapier.
  • Splits de eieren.
  • Klop het eiwit, 3 eetlepels water en een snuifje zout stijf, strooi tijdens het kloppen geleidelijk
  • 100 g suiker erbij.
  • Spatel de eidooiers er een voor een doorheen.
  • Zeef de bloem, het bakpoeder en de kaneel erboven en spatel ze door het eiwit.
  • Strijk het deeg in de vorm.
  • Bak de bodem ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Laat hem afkoelen.
  • Halveer de taartbodem.
  • Pureer de pruimen strijk ze op de onderste bodem.
  • Leg de tweede bodem erop.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Hak de chocolade grof.
  • Meng de room, 100 g suiker en de vanillesuiker.
  • Druk de gelatine uit en los hem op laag vuur op.
  • Roer er 2 dl room doorheen, roer het mengsel vervolgens door de rest van de room.
  • Zet het 8 minuten koud weg, tot het begint te geleren.
  • Klop 500 ml slagroom stijf.
  • Spatel de slagroom met de chocolade door de crème fraîche.
  • Zet het roommengsel ca. 25 minuten koud weg, tot hij stijver is.
  • Strijk het als een koepel over de taart.
  • Zet de taart ca. 3 uur koud weg.
  • Klop 200 g slagroom stijf en bestrijk hiermee de taart.
  • Verbrokkel de schuimkoekjes, strooi ze over de taart en druk ze licht aan.
  • Versier met poedersuiker en parels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Taart