Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Meng de pruimen met de poort en laat ze ca. 2 uur marineren.
Beleg de bodem van een springvorm met bakpapier.
Splits de eieren.
Klop het eiwit, 3 eetlepels water en een snuifje zout stijf, strooi tijdens het kloppen geleidelijk
100 g suiker erbij.
Spatel de eidooiers er een voor een doorheen.
Zeef de bloem, het bakpoeder en de kaneel erboven en spatel ze door het eiwit.
Strijk het deeg in de vorm.
Bak de bodem ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven.
Laat hem afkoelen.
Halveer de taartbodem.
Pureer de pruimen strijk ze op de onderste bodem.
Leg de tweede bodem erop.
Week de gelatine in koud water.
Hak de chocolade grof.
Meng de room, 100 g suiker en de vanillesuiker.
Druk de gelatine uit en los hem op laag vuur op.
Roer er 2 dl room doorheen, roer het mengsel vervolgens door de rest van de room.
Zet het 8 minuten koud weg, tot het begint te geleren.
Klop 500 ml slagroom stijf.
Spatel de slagroom met de chocolade door de crème fraîche.
Zet het roommengsel ca. 25 minuten koud weg, tot hij stijver is.
Strijk het als een koepel over de taart.
Zet de taart ca. 3 uur koud weg.
Klop 200 g slagroom stijf en bestrijk hiermee de taart.
Verbrokkel de schuimkoekjes, strooi ze over de taart en druk ze licht aan.
Versier met poedersuiker en parels.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Sneeuwvlokken Taart