Snelle Chili con Carne
Equipment
Ingrediënten
- 1 pak Honig mix voor bruine bonen 120 g
- 300 g gehakt
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 rode paprika's in stukjes gesneden
- 2 tomaten in stukjes gesneden
- 1 theelepel chilipoeder
- Tabasco naar smaak
- 1 pot bruine bonen 400 g, uitgelekt
- Boter
Instructies
- Meng de mix voor bruine bonen met 200 ml lauw water en laat het 10 minuten wellen.
- Smelt boter in een pan en bak hierin het gehakt snel rul en bruin.
- Voeg de gewelde mix voor bruine bonen, tomaten, ui, paprika en chilipoeder toe aan het gehakt.
- Stoof het geheel in ongeveer 10 minuten gaar in een afgesloten pan, af en toe roeren.
- Voeg de uitgelekte bruine bonen toe aan het mengsel en verwarm het geheel al roerend.
- Voeg voor extra pit enkele druppels Tabasco toe naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer de chili met wat fijngehakte bieslook voor extra smaak en kleur.
Serveer deze snelle chili con carne met een frisse tomatensalade en eventueel wat rijst of tortillachips.
Serveer deze snelle chili con carne met een frisse tomatensalade en eventueel wat rijst of tortillachips.