Snelle citruscake

Snelle citruscake

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Gemalen amandelen
  • 3 eieren
  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 g tarwebloem
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kardemom
  • 60 g maïzenabloem
  • 2 theelepel bakpoeder
  • 1 dl hete melk
  • 1 theelepel geraspte citroenschil of sinaasappelschil
  • Boter

Instructies

  • De oven voorverwarmen op 200°C.
  • Een decoratieve bakvorm (+/- 1½ l) invetten en bestrooien met gemalen amandelen.
  • De eieren met de suiker en de vanillesuiker tot een schuimige massa kloppen.
  • De bloem met de specerijen, de maïzena en het bakpoeder zeven.
  • Alles luchtig door het eiermengsel scheppen.
  • De melk erdoor roeren en de citroen- of sinaasappelrasp toevoegen.
  • Het beslag direct in de vorm scheppen, gladstrijken en midden in de oven +/- 30 minuten
  • bakken.
  • Een paar minuten in de vorm laten afkoelen.
  • Op een rooster omkeren en onder de vorm verder laten afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Noten
Land van herkomst België