Snijbonen soep uit Indonesie

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram snijbonen
  • 2 sjalot
  • 1 rode peper
  • 100 gram tauge
  • 2 eetlepels zonnebloem olie
  • 70 gram tomaten puree
  • 1 pot bonen wit
  • 1 blikken kip soepkerrie

Instructies

  • Kook de snijbonen in weinig water in circa 8 minuten gaar.
  • Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
  • Was de peper en halveer hem.
  • Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn.
  • Was de tauge en laat het uitlekken.
  • Verhit de olie in een pan soeppan.
  • Fruit de sjalot met de tomatenpuree circa 3 minuten.
  • Laat de witte bonen uitlekken en voeg ze met de peper toe.
  • Voeg ook de kip kerriesoep en de snijbonen toe en breng het geheel aan de kook.
  • Verdeel de tauge over 4 kommen en schep de soep erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch