Snijbonen soep uit Indonesie
Ingrediënten
- 200 gram snijbonen
- 2 sjalot
- 1 rode peper
- 100 gram tauge
- 2 eetlepels zonnebloem olie
- 70 gram tomaten puree
- 1 pot bonen wit
- 1 blikken kip soepkerrie
Instructies
- Kook de snijbonen in weinig water in circa 8 minuten gaar.
- Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
- Was de peper en halveer hem.
- Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees fijn.
- Was de tauge en laat het uitlekken.
- Verhit de olie in een pan soeppan.
- Fruit de sjalot met de tomatenpuree circa 3 minuten.
- Laat de witte bonen uitlekken en voeg ze met de peper toe.
- Voeg ook de kip kerriesoep en de snijbonen toe en breng het geheel aan de kook.
- Verdeel de tauge over 4 kommen en schep de soep erop.