Snoekbaars met ansjovisboter

Snoekbaars met ansjovisboter

Porties: + personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 snoekbaarsfilets
  • 1 dl maisolie
  • Zout
  • 4 eetlepels selderijblaadjes
  • 1 glas witte wijn
  • 8 ansjovisfilets
  • 2 eetlepel kappertjes
  • 150 gram boter
  • 4 eetlepels room
  • zout

Instructies

  • Dep de visfilets droog en bestrooi ze met zout.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de visfilets aan beide kanten goudbruin.
  • Doe ondertussen het glas wijn in een sauspan en kook deze tot een derde deel in: neem de
  • pan van het vuur.
  • Spoel de ansjovisfilets af onder de kraan en snijd ze in reepjes.
  • Doe ze samen met de kappertjes en de boter bij de wijn en roer tot de boter gesmolten is.
  • Voeg de room toe en verwarm de saus opnieuw, maar laat hem niet koken.
  • Leg de filets op verwarmde borden, giet de saus erover en bestrooi het tot slot met de
  • selderijblaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis