Snoekbaars op wilde rijst met een saus van muskaatpompoen

Snoekbaars op wilde rijst met een saus van muskaatpompoen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g snoekbaarsfilet
  • Klont boter
  • 1 dl room
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 200 g pompoen in blokjes gesneden
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stukje verse gember
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • Peper
  • zout
  • 250 g wilde spinazie
  • 150 g wilde rijst gekookte
  • 1 gedroogde tomaat in kleine stukjes gesneden
  • 1 gesnipperde ui

Instructies

  • Saus van muskaatpompoen: Doe een klont boter in de pan en zweet de ui erin aan.
  • Zweet de kerrie aan, voeg de pompoen toe en strooi de bloem erover.
  • Voeg 1 teentje knoflook toe en een stukje verse gember.
  • Giet er de gevogeltebouillon op en laat gaar worden.
  • Vis als de massa gaar is, de knoflook en de gember eruit.
  • Doe de massa in een blender.
  • Breng de saus aan de kook en voeg de room toe.
  • Voeg een klont koude boter toe.
  • Klop met een staafmixer de saus schuimig.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snoekbaars: Controleer de filets op graten.
  • Strooi peper en zout over de filets.
  • Bak de snoekbaars op de huid en leg de filets op een ovenplaat.
  • Schuif de filets in een voorverwarmde oven van 180 ºc
  • Bak in een wok de rijst met een fijngesnipperd uitje, een gedroogd tomaatje en de spinazie.
  • Verwarm de saus, controleer de vis.
  • Schep 1 lepel van de rijst en de spinazie op een bord.
  • Leg daar de snoekbaars op en lepel de saus eromheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten