So ya fan

So ya fan

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g kankoeng waterspinazie
  • 4 stuks kippenpootjes
  • 4 stuks hamlappen
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 stuks uitje in dunne ringetjes
  • 3 eetlepels dunne soja
  • 2 eetlepels droge sherry
  • 1 stuks tomaat

Instructies

  • Maak de kangkoeng schoon en verdeel ze in stukken van 5 cm.
  • De harde uiteinden van de stelen wegdoen.
  • Kook de kangkoeng beetgaar in wat water met zout.
  • Laat uitlekken in een vergiet.
  • Bestrooi de kip en het varkensvlees met wat zout en peper.
  • Frituur de kip en daarna het varkensvlees in de olie gaar en lichtbruin.
  • Doe dit in een paar keer om te voorkomen dat het vlees van binnen nog rauw en van buiten verbrand is.
  • Fruit, knoflook en ui in wat olie, goudbruin en blus met sherry en soja.
  • Doe de in stukjes gesneden tomaat er bij en sudder tot u een mooie gladde saus hebt.
  • Op smaak afmaken met peper en zout.
  • Doe kip en groenten op een bord en schenk de saus eroverheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst China