Sop selam krokot

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 dl runderbouillon
  • 200 g rundvlees
  • 200 g postelein
  • 4 cm gemberwortel geraspte
  • 3 kruidnagels
  • 2 eetlepels ketjap asin
  • 1 stuks prei fijngesneden
  • 1 eetlepel selderie
  • 2 eetlepels citroensap

Instructies

  • Stoof het rundvlees in de bouillon met gember en kruidnagel.
  • Snijd het rundvlees in stukjes wanneer het gaar is
  • Maak de soep af met ui, prei, postelein en ketjap.
  • Snijd deze in stukken.
  • Serveer met gehakte selderie en een scheutje citroensap.

Notities / Tips / Wijnadvies

 

Variatietip:

in plaats van gewone- kunt u ook winterpostelein nemen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Voorgerechten
Land van herkomst Oostenrijk