Soto Deboe
gekruiden soep met lamsvlees
Ingrediënten
- 250 gram lamsvlees in blokjes
- 250 gram taugé
- 250 gram kool in slierten gesneden
- 1 grote tomaat in stukken
- 1 plak tempeh in blokjes
Instructies
- Zet de blokjes vlees op met wat zout in ca. 1 liet kokend water.
- Wrijf uien met knoflook, ketoembar, laos, djahé en suiker tot een brij.
- Voeg dit mengsel toe aan de bouillon.
- Doe er na ca. 30 min. de tempeh bij.
- Als het vlees gaar is de kool, taugé en tomaat toevoegen.
- Op smaak brengen met peperen zout.
Magnetron:
- Halveer de hoeveelheden.
- Breng in een magnetronschaal van 1 liter de bouillon afgedekt in 7-8 min. op 100% aan de kook.
- Doe er het vlees en kruiden mengsel bij en verwarm alles afgedekt 25 min. op30%.
- Voeg 5 min. voor het einde de tempeh, kool en taugé toe en roer vlak voor het opdienen de tomaat erdoor.