Southern chicken met tortillachips & komkommersalade

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 grote wraptortilla's
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 3 tenen knoflook
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 4 kippenboutjes
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 theelepel cayennepeper
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel komijnzaad
  • Zout
  • Peper
  • 1 pot witte bonen
  • 2 takjes koriander
  • 100 ml olijfolie
  • 2 limoenen
  • 1 komkommer
  • ½ gesnipperde rode ui
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepel koriander fijngesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºc
  • Snijd voor de tortillachips 3 grote wraptortilla's in punten en haal ze door een mengsel van 50 ml zonnebloemolie, 1 teen knoflook uit de pers en 1 theelepel paprikapoeder.
  • Bak ze in de oven in ca 10 minuten knapperig.
  • Kook 4 kippenboutjes 5 minuten voor, dep ze droog en wrijf ze in met een mengsel van 1 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel oregano, 1 snuf cayennepeper, ½ theelepel nootmuskaat,
  • 1 theelepel komijnzaad, 1 teen knoflook uit de pers en 1 theelepel zout.
  • Rooster de boutjes in ca 15 minuten rondom gaar en bruin, keer ze regelmatig.
  • Laat voor de dipsaus, 1 pot witte bonen (inh. 330 g) uitlekken en pureer de bonen samen met 1 teen knoflook, een paar takjes koriander, 3 eetlepels olijfolie en de rasp van ½ limoen, maak op smaak met zout en peper.
  • Snijd voor de salade 1 komkommer fijn en schep om met ½ gesnipperde rode ui, 1 fijngehakte rode peper en 2 eetlepels fijngesneden koriander en een dressing van het sap van 1 limoen, 50 ml olijfolie en een snuf zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met de knapperige tortillachips, dipsaus en komkommersalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Tortilla
Land van herkomst America