Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediƫnten
- 4 kip
- 2 kip
- 2 rode ui
- 1 paprika
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram chorizo
- 400 gram tomaat blik
- 250 ml kippenbouillon
- 150 ml droge witte wijn
- 1 theelepel Paprikapoeder
- saffraan
- 50 gram rozijntjes
- sinaasappel voor de schil
- tijm
- 400 gram kikkerwten
- 2 eetlepels peterselie
- olijfolie
Instructies
- Maak de ui, knoflook en paprika schoon.
- Snijd de ui in ringen, de paprika en stukjes en pers de knoflook uit.
- Laat de kikkererwten uitlekken.
- Haal het vel van de chorizo en snijd in plakjes.
- Haal het vel van de kippendijen; snijd de kipfilet in grote blokken.
- Verhit olie in een braadpan en bak de kip aan alle kanten bruin.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de uien tot ze zacht worden en voeg daarna de paprika en knoflook toe.
- Als je dit eventjes gebakken hebt, voeg de plakjes chorizo toe en bak deze mee.
- Giet de tomaten, kippenbouillon en wijn over de kip en voeg het gerookte paprikapoeder en een paar draadjes saffraan toe.
- Verwarm dit en voeg daarna de uien, paprika, knoflook, chorizo, geraspte sinaasappelschil, rozijntjes, tijm en eventueel zout en peper toe.
- Meng goed door elkaar en doe tot slot de uitgelekte kikkererwten toe.
- Breng dit aan de kook - goed blijven roeren.
- Als het kookt, deksel op de pan en laat het minstens een half uur op zacht vuur pruttelen.
- Hak de peterselie fijn. Strooi voor het serveren wat fijngehakte peterselie over het stoofpotje en serveer met gele rijst.