Spaanse Aardappel-Chorizo Omelet
Serveer deze Spaanse aardappel-chorizo omelet als bijgerecht of als hoofdgerecht, en geniet van de smaken van Spanje!
Ingrediënten
- 250 gram aardappels julienne gesneden (3 mm)
- 3 eieren
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 50 gram ui fijngehakt
- ¼ bosje peterselie gehakt
- Olijfolie
- 50 gram chorizo in reepjes gesneden
- 50 gram rucola
- Manchego kaas geraspt
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zonder te laten kleuren.
- Voeg de julienne gesneden aardappels toe en bak ze mee tot ze gaar zijn zonder te kleuren.
- Klop ondertussen de eieren los in een kom en meng met zout, peper en gehakte peterselie.
- Meng het aardappelmengsel door het eiermengsel en zorg dat alles goed gemengd is.
- Giet het mengsel terug in de pan en verspreid het gelijkmatig.
- Dek de pan af en laat de tortilla gaar worden op laag vuur.
- Draai de tortilla halverwege om.
- Bak de reepjes chorizo in een aparte pan op laag vuur tot ze knapperig zijn.
- Leg de gare en goudbruine tortilla op een bord en verdeel de gebakken chorizo erover.
- Garneer de tortilla met rucola en bestrooi met wat geraspte Manchego kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Spaanse rode wijn zoals Rioja Crianza past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 15 g | Vet: 25 g | Zout: 2 mg | Sugar: 2 g