Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 5 eetlepels olijfolie
- 2 uien gesnipperd
- 1 duopak aardappelschijfjes 700 g
- 6 eieren
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 zakje verse peterselie 30 g, fijngeknipt
- 3 gemengde paprika's
- ½ eetlepel rode wijnazijn
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak de ui en aardappelschijfjes in 5 minuten, regelmatig omscheppen.
- Klop in een kom de eieren los met 2 eetlepels water, paprikapoeder, peper en zout.
- Roer driekwart van de fijngeknipte peterselie door het eimengsel.
- Schenk het eimengsel over de aardappels in de pan, leg een deksel op de pan en laat op matig vuur in 10-15 minuten stollen.
- Was de paprika's, snijd ze in vieren en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd de kwarten vervolgens in smalle reepjes.
- Meng de paprikareepjes met 2 eetlepels olijfolie, rode wijnazijn, de rest van de fijngeknipte peterselie, zout en peper.
- Snijd de omelet in punten en verdeel over vier borden.
- Serveer met de paprikasalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze Spaanse aardappelomelet gaat goed samen met een lichte, fruitige rode wijn zoals een Spaanse Tempranillo of een frisse witte wijn zoals een Verdejo. De wijn versterkt de smaken van de omelet en vormt een harmonieus geheel met de paprikasalade.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g