Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 ciabattabrood 250 g
- 1 ui
- 145 g goudsalami
- 6 eetlepels olie
- 450 g aardappelschijfjes
- 240 g zwarte olijven in plakjes
- 5 eieren
- 250 ml kuipje cuisine knoflook & fijne kruiden
- 1 eetlepel azijn
- 200 g ijsbergsla met frisée
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C en bak de ciabatta volgens de gebruiksaanwijzing af.
- Pel en snipper de ui.
- Snijd de goudsalami in reepjes.
- Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui en aardappel 4 minuten.
- Schep af en toe om.
- Voeg de salami en het grootste deel van de olijvenplakjes toe aan het mengsel en verdeel het mengsel in de pan.
- Klop de eieren los met de cuisine knoflook & fijne kruiden, zout en peper.
- Verdeel het mengsel over de aardappels.
- Bak de tortilla 10 minuten zachtjes tot de bovenkant bijna droog is.
- Keer de tortilla met behulp van een deksel om en bak de onderkant bruin.
- Roer van de resterende olie, azijn, peper en zout een dressing en verdeel dit over de sla.
- Snijd de tortilla in punten, garneer met de overgebleven olijfplakjes en serveer met de sla en ciabatta.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte Spaanse rode wijn zoals een Rioja of een Tempranillo zou goed samengaan met dit gerecht. Hun fruitige aroma's en zachte tannines zullen de smaken van de tortilla en de salami mooi aanvullen.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 5 mg