Spaanse Gevulde Tortilla
Castillanes
Equipment
- grote koekepan met dikke bodem
- mes
- paletmes
- lepels
- kommen
Ingrediënten
- 50 g bloem
- 1 ½ deciliter water
- 2 uien
- 50 g vet spek
- Boter
- ½ theelepel cayennepeper
- Paprika
- Snufje zout
- Toast voor serveren
Instructies
- Meng de bloem met water in een beslagkom.
- Snipper de uien en fruit deze samen met de dobbelsteentjes spek in een grote koekepan met dikke bodem.
- Voeg wat boter toe.
- Voeg cayennepeper, paprika en zout toe aan het uien-spekmengsel.
- Roer goed door en laat het even smoren.
- Bedek het mengsel met een lepel beslag en bak tot de bovenkant droog is.
- Draai de tortilla om, laat de andere kant kort aantinten en serveer met toast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Probeer variaties door het spek te vervangen door flinters ham.
Gebruik boemboe nasi goreng in plaats van uien (geweekt), maar voeg dan geen extra kruiden toe.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 4 g | Vet: 8 g