Spaanse Gevulde Tortilla

Castillanes
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • grote koekepan met dikke bodem
  • mes
  • paletmes
  • lepels
  • kommen

Ingrediënten

  • 50 g bloem
  • 1 ½ deciliter water
  • 2 uien
  • 50 g vet spek
  • Boter
  • ½ theelepel cayennepeper
  • Paprika
  • Snufje zout
  • Toast voor serveren

Instructies

  • Meng de bloem met water in een beslagkom.
  • Snipper de uien en fruit deze samen met de dobbelsteentjes spek in een grote koekepan met dikke bodem.
  • Voeg wat boter toe.
  • Voeg cayennepeper, paprika en zout toe aan het uien-spekmengsel.
  • Roer goed door en laat het even smoren.
  • Bedek het mengsel met een lepel beslag en bak tot de bovenkant droog is.
  • Draai de tortilla om, laat de andere kant kort aantinten en serveer met toast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Probeer variaties door het spek te vervangen door flinters ham.
Gebruik boemboe nasi goreng in plaats van uien (geweekt), maar voeg dan geen extra kruiden toe.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 4 g | Vet: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken / Tortilla
Land van herkomst Spanje