Spaanse Stoofschotel met Runderlappen en Aardappelen

Spaanse Stoofschotel met Runderlappen en Aardappelen

Spaanse Stoofschotel met Runderlappen en Aardappelen

Lekker op een koude winteravond.
Porties: 4
(inclusief suddertijd) 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 gram runderlappen in dobbelsteentjes gesneden
  • ½ theelepel gemalen kruidnagel
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 blik tomatencrèmesoep 400 ml
  • 500 gram aardappelen in blokjes gesneden
  • 400 gram haricots verts schoongemaakt
  • 1 komkommer in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels olie

Instructies

Voorbereiding:

  • Meng de bloem met gemalen kruidnagel, zout en peper in een kom.
  • Haal de dobbelsteentjes runderlappen door het bloemmengsel zodat ze goed bedekt zijn.

Vlees Bakken:

  • Verhit de olie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
  • Bak de met bloem bedekte runderlapjes tot ze aan alle kanten bruin zijn.
  • Haal het vlees uit de pan en zet apart.

Ui Fruiten:

  • Voeg indien nodig wat extra olie toe aan de pan en fruit de ui tot deze glazig is.

Soep Toevoegen:

  • Voeg het blik tomatencrèmesoep toe aan de pan met de uien en verwarm het geheel.

Stoofschotel Samenstellen:

  • Doe het vlees terug in de pan en voeg de blokjes aardappel toe.
  • Laat het geheel op laag vuur sudderen tot de aardappelen bijna gaar zijn (ongeveer 45-60 minuten).

Haricots Verts Toevoegen:

  • Voeg de haricots verts toe aan de stoofschotel en laat nog eens 15 minuten sudderen tot ze beetgaar zijn.

Komkommer Toevoegen:

  • Voeg als laatste de stukjes komkommer toe en laat nog 10 minuten stoven.

Serveren:

  • Serveer de stoofschotel warm, ideaal voor een koude winteravond.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een Spaanse rode wijn zoals een Tempranillo of een Rioja.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Spanje