Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Grote stoofpan
- scherp mes
Ingrediënten
- 500 gram runderlappen in dobbelsteentjes gesneden
- ½ theelepel gemalen kruidnagel
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 3 eetlepels bloem
- 1 blik tomatencrèmesoep 400 ml
- 500 gram aardappelen in blokjes gesneden
- 400 gram haricots verts schoongemaakt
- 1 komkommer in stukjes gesneden
- 2 eetlepels olie
Instructies
Voorbereiding:
- Meng de bloem met gemalen kruidnagel, zout en peper in een kom.
- Haal de dobbelsteentjes runderlappen door het bloemmengsel zodat ze goed bedekt zijn.
Vlees Bakken:
- Verhit de olie in een grote stoofpan op middelhoog vuur.
- Bak de met bloem bedekte runderlapjes tot ze aan alle kanten bruin zijn.
- Haal het vlees uit de pan en zet apart.
Ui Fruiten:
- Voeg indien nodig wat extra olie toe aan de pan en fruit de ui tot deze glazig is.
Soep Toevoegen:
- Voeg het blik tomatencrèmesoep toe aan de pan met de uien en verwarm het geheel.
Stoofschotel Samenstellen:
- Doe het vlees terug in de pan en voeg de blokjes aardappel toe.
- Laat het geheel op laag vuur sudderen tot de aardappelen bijna gaar zijn (ongeveer 45-60 minuten).
Haricots Verts Toevoegen:
- Voeg de haricots verts toe aan de stoofschotel en laat nog eens 15 minuten sudderen tot ze beetgaar zijn.
Komkommer Toevoegen:
- Voeg als laatste de stukjes komkommer toe en laat nog 10 minuten stoven.
Serveren:
- Serveer de stoofschotel warm, ideaal voor een koude winteravond.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een Spaanse rode wijn zoals een Tempranillo of een Rioja.Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 8 g