Spaghettisalade van Nederlands Zuivelbureau

Spaghettisalade van Nederlands Zuivelbureau

Porties: +
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 g spaghetti
  • 1 bouillontablet
  • 125 g ham
  • 200 g jong belegen kaas
  • 3 schijven ananas
  • 2 groene appelen
  • 1 blikje mandarijntjes
  • 3 dl yoghurt
  • zout
  • peper
  • tabasco
  • paprikapoeder
  • worcestershiresaus
  • 1 citroen het sap er van
  • 2 eetlepel(s) slaolie
  • 1 groene paprika

Instructies

  • Breek de spaghetti in kleine stukjes en kook deze 10 minuten in ruim kokend water waaraan het bouillontablet is toegevoegd.
  • Spoel de spaghetti in een vergiet onder de koude kraan af en laat ze uitlekken.
  • Snijd de ham eilde kaas in reepjes en 2 schijven ananas en de schoongemaakte appelen in zeer kleine stukjes. Vermeng de bovengenoemde ingrediënten met de helft van de uitgelekte mandarijntjes.
  • Maak van yoghurt, zout, peper, tabasco, paprikapoeder, worcestershiresaus, citroensap en slaolie een saus.
  • Meng alle ingrediënten er goed door.
  • Schik de salade in een ronde, glazen schaal.
  • Garneer met de in stukken gesneden derde schijf ananas, resterende mandarijntjes en de in stukjes gesneden paprika.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef de salade als hoofdgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta / Salade
Land van herkomst Nederland