Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1250 gram varkenskrabbetjes
- 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
- 4 el vloeibare honing
- 3 el sojasaus
- 3 el ketchup
- ½ tl chilipoeder
- 1 ½ dl griekse yoghurt
- 2 st lenteuitjes in ringetjes gesneden
- 2 el fijngesneden munt
Instructies
- Breng ruim water aan de kook en leg de varkenskrabbetjes erin en kook ze op laag vuur ongeveer 10 minuten.
- Meng de knoflook, honing, sojasaus, ketchup en het chilipoeder in een wijde schaal.
- Laat de krabbetjes uitlekken en dep ze droog met keukenpapier en leg ze in de honingmarinade. Laat dit minimaal 30 minuten intrekken.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Leg de varkenskrabbetjes in de ingevette braadslee en bak ze in het midden van de oven, op het rooster, in ongeveer 35 minuten goudbruin.
- Bedruip ze regelmatig met de marinade en keer de varkenskrabbetjes halverwege.
- Roer de yoghurt, lente-ui en munt door elkaar en breng op smaak met versgemalen zout en peper.
- Serveer de spareribs met de yoghurtdip!
- Lekker met frites en een mooie frisse salade.