Spareribs in tomaten honingsaus

Spareribs in tomaten-honingsaus

Spareribs in tomaten honingsaus

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1250 gram varkenskrabbetjes
  • 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • 4 el vloeibare honing
  • 3 el sojasaus
  • 3 el ketchup
  • ½ tl chilipoeder
  • 1 ½ dl griekse yoghurt
  • 2 st lenteuitjes in ringetjes gesneden
  • 2 el fijngesneden munt

Instructies

  • Breng ruim water aan de kook en leg de varkenskrabbetjes erin en kook ze op laag vuur ongeveer 10 minuten.
  • Meng de knoflook, honing, sojasaus, ketchup en het chilipoeder in een wijde schaal.
  • Laat de krabbetjes uitlekken en dep ze droog met keukenpapier en leg ze in de honingmarinade. Laat dit minimaal 30 minuten intrekken.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Leg de varkenskrabbetjes in de ingevette braadslee en bak ze in het midden van de oven, op het rooster, in ongeveer 35 minuten goudbruin.
  • Bedruip ze regelmatig met de marinade en keer de varkenskrabbetjes halverwege.
  • Roer de yoghurt, lente-ui en munt door elkaar en breng op smaak met versgemalen zout en peper.
  • Serveer de spareribs met de yoghurtdip!
  • Lekker met frites en een mooie frisse salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees