Speculaas van Jolanda’s Bakhuisje

Speculaas

Speculaas van Jolanda's Bakhuisje

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram cassonade suiker
  • 20 ml water
  • 4 gram bakpoeder
  • 4 gram kaneel of
  • 4 gram speculaaskruiden
  • 320 gram bloem
  • 160 gram boter half echte boter, half plantaardige boter

Instructies

  • Meng de suiker met het water, bakpoeder, kaneel en speculaaskruiden.
  • Voeg de zachte boter samen met de bloem toe en kneed tot een homogeen deeg.
  • Verpak het deeg in plastic folie en laat het 24 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Strooi een weinig bloem in de speculaasvorm.
  • Neem een bolletje deeg en rol het uit in de lengte van de vorm.
  • Druk het deeg nu in de vorm.
  • Zorg dat je het deeg er dik op legt en aanduwt.
  • Snijd het gelijk met de vorm door middel van een mes of een nylondraad te gebruiken.
  • Draai de vorm om en klop de koekjes eruit.
  • Leg ze op bakpapier op de bakplaat.
  • Verwijder met een kwastje de overtollige bloem op de speculaas en bak ze af in ca 10 à 15 minuutjes.
  • De baktijd is afhankelijk van de dikte en de grootte van de speculaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Feestdagen etc Sinterklaas