Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 gram cassonade suiker
- 20 ml water
- 4 gram bakpoeder
- 4 gram kaneel of
- 4 gram speculaaskruiden
- 320 gram bloem
- 160 gram boter half echte boter, half plantaardige boter
Instructies
- Meng de suiker met het water, bakpoeder, kaneel en speculaaskruiden.
- Voeg de zachte boter samen met de bloem toe en kneed tot een homogeen deeg.
- Verpak het deeg in plastic folie en laat het 24 uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Strooi een weinig bloem in de speculaasvorm.
- Neem een bolletje deeg en rol het uit in de lengte van de vorm.
- Druk het deeg nu in de vorm.
- Zorg dat je het deeg er dik op legt en aanduwt.
- Snijd het gelijk met de vorm door middel van een mes of een nylondraad te gebruiken.
- Draai de vorm om en klop de koekjes eruit.
- Leg ze op bakpapier op de bakplaat.
- Verwijder met een kwastje de overtollige bloem op de speculaas en bak ze af in ca 10 à 15 minuutjes.
- De baktijd is afhankelijk van de dikte en de grootte van de speculaas.