Speklapjes met Rodekool en Gembersiroop

Speklapjes met Rodekool en Gembersiroop

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels geschild
  • 2 uien gesnipperd
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 bakje mix voor babi ketjap
  • 400 g speklapjes
  • 3-4 eetlepels ketjap manis
  • 1 pot rode kool met appel 720 g
  • 4 eetlepels gembersiroop

Instructies

  • Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
  • Verhit in een koekenpan de zonnebloemolie en fruit de gesnipperde uien glazig.
  • Voeg de mix voor babi ketjap toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Haal het uimengsel uit de pan met een schuimspaan.
  • Bak in het achtergebleven vet de speklapjes aan beide zijden 5 minuten op hoog vuur tot ze goudbruin zijn.
  • Doe het uimengsel terug in de pan en breng het geheel op smaak met ketjap.
  • Laat de speklapjes nog 10 minuten op laag vuur sudderen.
  • Verwarm de rodekool met gembersiroop volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de aardappels, rodekool en speklapjes met saus over de borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit gerecht met een frisse groene salade voor een gebalanceerde maaltijd.
Je kunt ook wat appelmoes aan tafel serveren als extra bijgerecht bij de speklapjes en rodekool.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Jaargetijde: Snel te maken