Speksoep uit de Hoge Venen

Speksoep uit de Hoge Venen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr spek
  • tijm
  • laurierblad
  • 4 wortelen
  • 1 struik groene selder
  • 2 preien
  • 3 raapjes
  • 1 kleine groene kool
  • peper
  • zout

Instructies

  • Doe het spek in een pan.
  • Voeg 3 liter water, peper, tijm en laurier toe en doe er een beetje zout bij.
  • Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur zachtjes doorkoken.
  • Voeg de in schijfjes gesneden wortels, de kleingesneden selder, de in ringen gesneden prei en de kleingesneden raapjes toe.
  • Reinig de groene kool en hak deze grof.
  • Voeg de kool aan de soep toe.
  • Draai het vuur laag en laat alles 2 uur zachtjes doorkoken.
  • Verwijder voor het opdienen het spek uit de pan en snijd dit in plakken of teerlingen.
  • Doe het spek in de soepterrine, voeg de hete soep toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België