Spicy Potato Wedges met Verse Dipsaus
Heerlijke spicy potato wedges, knapperig gebakken en geserveerd met een frisse dipsaus van zure room en bieslook. Perfect voor een smakelijke bijgerecht of als snack!
Ingrediënten
Voor de wedges:
- 12 vastkokende aardappelen bijv. Lady Christl
- 4 eetlepels olijfolie
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 1 theelepel Mexicaanse kruiden
- Grof zeezout
Voor de dipsaus:
- 125 ml zure room
- 10 g verse knoflookbieslook fijngeknipt
- Grof zeezout naar smaak
Instructies
- Snijd de aardappels in de lengte in vier parten en was ze goed.
- Kook de aardappelpartjes 10 minuten, giet af en laat uitlekken.
- Meng in een kom de zure room met de fijngeknipte bieslook en een snufje grof zeezout voor de dipsaus.
- Zet opzij.
- Meng de gekookte aardappelpartjes met de Mexicaanse kruiden, oregano en grof zeezout.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Bak de aardappelpartjes voorzichtig rondom bruin, schud ze af en toe om.
- Laat de gebakken aardappels op keukenpapier uitlekken en afkoelen.
- Serveer de aardappelpartjes op kamertemperatuur met de dipsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc voor een lichte en verfrissende combinatie.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 3 g | Vet: 10 g | Zout: 1 mg | Sugar: 1 g