Spinazie à la crème
Aller Hande 1996
Ingrediënten
Instructies
- Spinazie goed wassen en slechte blaadjes eruit halen.
- Spinazie met aanhangend water (dus spinazie niet uitslaan) in grote pan doen.
- Ui pellen en snipperen.
- Op halfhoog vuur spinazie afgedekt in ca. 5 minuten laten slinken.
- Regelmatig omscheppen.
- Bestrooien met zout, en spinazie afgedekt nog ca. 3 minuten zachtjes koken.
- In vergiet laten uitlekken en met (houten) lepel meeste vocht eruit drukken.
- In braadpan boter verhitten en ui in ca. 2 minuten zachtjes glazig fruiten.
- Spinazie en 'Zacht & Luchtig' erdoor scheppen.
- Al omscheppend 'Zacht & Luchtig' laten smelten.
- Spinazie op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gebakken ham en rösti.