Spinazie bladerdeeg pakketjes

Spinazie bladerdeeg pakketjes

Porties: 8 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 vellen filodeeg door midden gesneden (zo dat er 2 lange helften ontstaan)
  • 200 gram spinazie uit de diepvries
  • 1 ei
  • 100 gram feta verkruimeld
  • 1 kleine ui heel fijn gesnipperd
  • 1 theelepel witte peper gemalen
  • ½ theelepel zout
  • snuf nootmuskaat
  • roomboter gesmolten om het filodeeg mee te bestrijken
  • handje broodkruim of paneermeel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Ontdooi de spinazie in een zeef met doek.
  • Druk er zoveel mogelijk water uit.
  • Meng de spinazie met het ei, feta, ui, peper, zout en nootmuskaat.
  • Neem een vel filodeeg en leg deze met de korte kant naar beneden.
  • Bestrijk het filodeeg met gesmolten roomboter.
  • Leg een ander vel filodeeg op de eerste.
  • Schep nu een deel van het spinaziemengsel op het filodeeg. Onderin de hoek.
  • Begin onderaan met vouwen.
  • Vouw steeds naar linksboven en dan weer naar rechtsboven.
  • Op die manier krijg je een driehoek. (Lukt het niet?
  • Geen probleem.
  • Ook met in een andere vorm gevouwen smaken ze goed…)
  • Maak zo acht pakketjes.
  • Leg de pakketjes op een bakblik, dat bekleed is met bakpapier.
  • Bestrijk de bovenkant van de pakketjes met roomboter en bestrooi ze met wat broodkruim.
  • Schuif het bakblik in de oven en bak de spinazie pakketjes in 20 minuten gaar en goud bruin.
  • Serveer ze warm of op kamertemperatuur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hartige taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch