Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- muffinvormpjes
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 165 graden.
- Was de spinazie.
- Snijd de ui en knoflook.
- Fruit ze in de koekenpan met een scheut olijfolie.
- Doe na een paar minuten de spinazie erbij en laat deze helemaal slinken (er blijft echt bijna niets van over!).
- Laat het spinazie/ui/knoflook mengsel goed uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het resterende vocht eruit. Snijdt het heel fijn of stop het is een keukenmachine.
- Klopt 3 eieren los, strooi er wat peper bij en eventueel andere kruiden naar smaak.
- Rasp de parmazaanse kaas en voeg deze samen met de fijn gemaakte spinazie/ui/knoflook toe aan de los geklopte eieren.
- Roer goed door.
- Pak een muffintray.
- Ik heb papieren bakvormpjes gebruikt in een muffin tray, maar krijg die er dus niet goed eraf.
- Ik raad aan om een muffinbakvorm in te vetten en een grote sauslepel 'ei-beslag' per muffinvorm te nemen.
- Dan zitten ze net tot onder de rand.
- Druk er eventueel nog 2 blokjes feta in.
- Je haalt er 6-8 muffins uit.
- Bak ze 20 minuten op 165 graden.