Spinazierolletjes met mozzarella
Aller Hande 1997
Ingrediënten
- 1 kilo spinazie
- zout
- zwarte peper versgemalen
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 125 g mozzarella
Instructies
- Spinazie schoonmaken en wassen.
- In grote pan helft van spinazie met aanhangend water aan de kook brengen en iets laten slinken.
- Rest van spinazie toevoegen en geheel in ca. 3 minuten laten slinken.
- In vergiet spinazie goed laten uitlekken.
- (Niet fijnhakken!)
- Peper en zout erdoor mengen.
- Knoflook pellen en in lengte halveren.
- In grote koekenpan 11/2 eetlepel olie licht verwarmen en hierin gehalveerde knoflookteentjes ca. 1 minuut meewarmen, zonder ze te laten kleuren.
- Knoflookolie van vuur nemen en boven kopje door zeef schenken.
- Mozzarella in 8 plakjes snijden.
- Goed uitgelekte spinazie in 8 porties verdelen en elke portie tot rolletje vormen, iets stevig drukken.
- In zelfde koekenpan rest van olie verhitten en spinazierolletjes hierin op laag vuur kort bakken.
- Spinazierolletjes keren en bedekken met plakjes mozzarella.
- Mozzarella iets laten smelten.
- Rolletjes over vier borden verdelen en op ieder rolletje wat knoflookolie sprenkelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met lamskoteletjes en pasta.