Spinaziesalade met Knapperige Spekjes en Aardappelkrullen

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 1 ui
  • 3 eetlepels vloeibare margarine
  • 250 g magere spekreepjes
  • 2 eieren
  • 300 g tomaten
  • 300 g verse spinazie
  • 8 eetlepels balsamicodressing

Instructies

  • Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en kook ze 5 minuten.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit 3 eetlepels vloeibare margarine in een koekenpan en bak de aardappelblokjes met de ui gedurende 15 minuten.
  • Bak in een andere koekenpan de spekreepjes knapperig.
  • Breng in een pan ruim water aan de kook en kook hierin de eieren gedurende 8 minuten.
  • Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in plakjes.
  • Was de tomaten en snijd ze in partjes.
  • Meng de tomaten, spinazie en balsamicodressing en verdeel dit over vier serveerborden.
  • Garneer de salade met de plakjes ei.
  • Meng de spekjes, aardappelblokjes en ui door elkaar en serveer dit bij de salade.
  • Serveer de spinaziesalade met spekjes en aardappel direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Grüner Veltliner past goed bij deze spinaziesalade met spekjes en aardappel. De wijn zal de frisheid van de salade benadrukken en het hartige van de spekjes aanvullen, waardoor elke hap een genot wordt.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 22 g | Vet: 32 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Varkensvlees
Extra aanwijzing Snel te maken