Spinazietaart

Een levendig en rustiek tafereel met een spinazietaart, perfect goudbruin gebakken. De taart is rond, met een knapperige korst en een romige spinazie- en kaasvulling, gegarneerd met verse peterselie en cherrytomaatjes. Gepresenteerd op een houten plank met een mes ernaast, omringd door verse spinazieblaadjes, een klein schaaltje olijfolie en een linnen servet. De achtergrond toont een rustieke houten tafel en warm, natuurlijk licht.

Spinazietaart

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
  • 2 uien gesnipperd
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 125 g magere spekreepjes
  • 450 g spinazie diepvries, deelblokjes
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 6 eieren M
  • 0,5 deciliter kookroom
  • 100 g geraspte kaas
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout naar smaak

Instructies

  • Bekleed een ingevette lage taartvorm met het bladerdeeg en druk de randen goed aan.
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui goudgeel en glazig.
  • Voeg de spekreepjes toe en bak ze al omscheppend bruin.
  • Voeg de spinazie en het kerriepoeder toe en laat de spinazie op een laag vuur ontdooien.
  • Klop de eieren met de kookroom los in een kom.
  • Roer de geraspte kaas erdoor en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Meng het spinaziemengsel door het eimengsel en schenk dit in de taartvorm.
  • Bak de taart in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende ongeveer 35 minuten, tot hij bruin en gaar is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer deze spinazietaart met een glas Hardys Stamp of Australia Semillon Chardonnay.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart