Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kilogram kruimige aardappelen in stukken en geschild
- 1 groentebouillontablet
- 2 fijngehakte teentjes knoflook
- 3 bosuien in kleine ringetjes gesneden
- 8-16 in stukjes gesneden zongedroogde tomaten afhankelijk van de grootte
- olijfolie van de zongedroogde tomaatjes
- 450 gram verse spinazie met de harde steeltjes eraf gesneden
- 2 eetlepel(s) pijnboompitten
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 200 gram in reepjes gesneden kipfiletjes
- 100 milliliter crème fraîche
- zout
- versgemalen peper
- 150 in dunne reepjes gesneden brie
Instructies
- Kook de aardappelen in goed kokend water, met daarin het bouillontablet.
- Kook het voor 20/25 minuten.
- Ondertussen kun je de pijnboompitjes roosteren in een pan en daarna af laten koelen.
- Daarna de spinazie wassen en drogen.
- Verhit vervolgens 2 eetlepels olie uit de pot van de zongedroogde tomaten in een koekenpan en bak dan de bosuitjes hierin.
- Fruit ook het knoflook en de stukjes zongedroogde tomaatjes voor ongeveer 2 minuten op laag vuur.
- Voeg de spinazie toe en laat de groeten op hoog vuur al omscheppend slinken.
- Als de spinazie geslonken is moet je de pan van het vuur halen.
- Zet de gril aan op middelste stand.
- Bak de spekreepjes krokant in een koekenpan.
- Giet de aardappelen af en stamp ze grof met een pureestamper.
- Nu moet je de crème fraîche, spinazie, kipreepjes, de helft van de pijnboompitjes en de spekreepjes toe voegen.
- Roer alles goed door elkaar en zorg dat het extra goed op smaak komt met zout en peper.
- Schep vervolgens de stamppot over in een ovenschaal.
- Leg vervolgens de dunne reepjes brie op de bovenkant en schuif de ovenschaal in de oven onder de grill en laat de brie ietsje smelten.
- En als finishing touch garneer de stamppot met de overige pijnboompitjes.