Spitskoolschotel uit de oven
Equipment
Ingrediënten
- Vier tot vijf flinke aardappelen vastkokend
- 1 spitskooltje
- 0.5 eetlepel olijfolie
- 300 gram rundergehakt of tartaar
- Cajunkruiden
- 100 gram geraspte kaas
Instructies
- Kook de aardappelen, en snijd ze in plakjes.
- Verdeel de spitskool in vieren, verwijder de harde steel, en snijd de kool in dunne snippertjes.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verhit de olijfolie in wok of koekepan, en bak daarin gehakt of tartaar rul. Tijdens het bakken op smaak brengen met de cajunkruiden.
- Als het vlees gaar is de spitskool toevoegen, het geheel goed dooreen mengen, en al roerend laten bakken tot de kool beetgaar is.
- Verdeel het vlees-/groentemengsel in een ingevette ovenschaal, leg daarop de aardappelschijfjes in een gelijkmatige laag.
- Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
- Schuif de schotel in de oven, en laat gedurende 'n half uur verwarmen, tot de kaas gesmolten en mooi bruin is.
- Smakelijk eten!
Notities / Tips / Wijnadvies
Als makkelijk en lekker alternatief de aardappelen niet zelf koken, maar een zakje aardappelschijfjes met room en spekjes gebruiken, kant en klaar uit de winkel!