Spitskoolschotel uit de oven

Spitskoolschotel uit de oven

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Vier tot vijf flinke aardappelen vastkokend
  • 1 spitskooltje
  • 0.5 eetlepel olijfolie
  • 300 gram rundergehakt of tartaar
  • Cajunkruiden
  • 100 gram geraspte kaas

Instructies

  • Kook de aardappelen, en snijd ze in plakjes.
  • Verdeel de spitskool in vieren, verwijder de harde steel, en snijd de kool in dunne snippertjes.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit de olijfolie in wok of koekepan, en bak daarin gehakt of tartaar rul.
    Tijdens het bakken op smaak brengen met de cajunkruiden.
  • Als het vlees gaar is de spitskool toevoegen, het geheel goed dooreen mengen, en al roerend laten bakken tot de kool beetgaar is.
  • Verdeel het vlees-/groentemengsel in een ingevette ovenschaal, leg daarop de aardappelschijfjes in een gelijkmatige laag.
  • Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
  • Schuif de schotel in de oven, en laat gedurende 'n half uur verwarmen, tot de kaas gesmolten en mooi bruin is.
  • Smakelijk eten!

Notities / Tips / Wijnadvies

Als makkelijk en lekker alternatief de aardappelen niet zelf koken, maar een zakje aardappelschijfjes met room en spekjes gebruiken, kant en klaar uit de winkel!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel / Rundvlees