Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- kleine en grote pan
Ingrediënten
- 100 g pure chocolade
- 4 ananas schijven blikje
- 250 g aardbeien
- 1 banaan
- 1 eetlepel citroensap
- 100 g witte chocolade
- 2 eetlepels decoratiehagel flesje
Instructies
- Vul een grote pan voor de helft met water en breng dit aan de kook.
- Hang een kleine pan in de grote pan.
- Breek de pure chocolade in stukken, doe ze in de kleinere pan en zet het vuur laag.
- Laat zo de chocolade smelten.
- Laat intussen de ananasschijven uitlekken in de zeef en snij ze in stukjes.
- Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf.
- Snij de banaan in stukken en giet het citroensap erover.
- Leg een stuk bakpapier op een groot bord.
- Neem de kleine pan uit het warme water.
- Prik steeds een stukje fruit aan een satéstokje en doop de helft van de stukjes fruit om de beurt in de chocolade.
- Stop niet tussentijds want dan wordt de chocolade hard.
- Strooi er als versiering wat decoratiehagel overheen.
- Leg het chocoladefruit op bakpapier om af te koelen.
- Smelt de witte chocolade op dezelfde manier en doop de rest van het fruit erin.
- Strooi als versiering wat decoratiehagel over het chocoladefruit.
- Leg het fruit op het bakpapier om af te koelen.
- Prik daarna verschillende stukjes fruit aan één satéstokje.
- Verdeel de stokjes over vier bordjes.