Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- koekenpan met antiaanbaklaag
- roosteren
- Opschep lepel
Ingrediënten
- 250 g zilvervliesrijst
- 50 g pecannoten grofgehakt
- 400 g spruitjes panklaar
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 250 g runderreepjes
- 3 eetlepels lichte sojasaus
- 2 rode paprika's in blokjes
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- 100 g cheddar kaas, in blokjes
Instructies
- Zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
- Pecannoten in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen.
- Spruitjes 5 minuten koken en afgieten.
- Intussen in wok olie verhitten.
- Runderreepjes 3 minuten roerbakken, afblussen met sojasaus en pittig op smaak brengen met peper.
- Paprika, spruiten en sinaasappelsap erdoor roeren en 5 minuten al omscheppend bakken.
- Kaas op het laatst door spruitjesschotel scheppen (kaas niet helemaal laten smelten).
- Rijst over vier borden verdelen en spruitjesschotel erop leggen.
- Pecannoten erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Spruitjes zitten boordevol vitamine C en zijn daarmee een ideale wintergroente.
Kook ze - in tegenstelling tot andere groenten - in ruim water.
Op die manier gaat er zo min mogelijk vitamine C verloren.
Door de kooktijd kort te houden worden 'kookluchtjes' en 'het zwaar op de maag liggen' voorkomen.
Kook ze - in tegenstelling tot andere groenten - in ruim water.
Op die manier gaat er zo min mogelijk vitamine C verloren.
Door de kooktijd kort te houden worden 'kookluchtjes' en 'het zwaar op de maag liggen' voorkomen.