Spruitjespan met Knapperig Spek

Spruitjespan met Knapperig Spek

Spruitjespan met Knapperig Spek

Porties: 2
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 gram spruitjes schoongemaakt en gehalveerd
  • 100 gram blokjes ontbijtspek
  • 1 eetlepel boter of olie

Instructies

  • Verwijder eventuele bruine blaadjes en vuil van de spruitjes.
  • Halveer ze (of snijd grote spruitjes in vieren).
  • Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de spekblokjes toe en bak ze kort aan tot ze knapperig worden.
  • Voeg de gehalveerde spruitjes toe aan de pan en meng ze goed met het spek.
  • Bak de spruitjes op laag vuur, afgedekt met een deksel, tot ze gaar zijn.
  • Roer regelmatig om.
  • Na ongeveer tien minuten zijn de spruitjes gaar en klaar om te serveren.
  • Serveer de spruitjes met een lekker stukje runderworst en gekookte aardappels of puree.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gebakken spruitjes met spek vragen om een wijn met voldoende frisheid en body, zoals een Chardonnay uit de Bourgogne of een Pinot Grigio uit Italië.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij