Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 300 gram spruitjes schoongemaakt en gehalveerd
- 100 gram blokjes ontbijtspek
- 1 eetlepel boter of olie
Instructies
- Verwijder eventuele bruine blaadjes en vuil van de spruitjes.
- Halveer ze (of snijd grote spruitjes in vieren).
- Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de spekblokjes toe en bak ze kort aan tot ze knapperig worden.
- Voeg de gehalveerde spruitjes toe aan de pan en meng ze goed met het spek.
- Bak de spruitjes op laag vuur, afgedekt met een deksel, tot ze gaar zijn.
- Roer regelmatig om.
- Na ongeveer tien minuten zijn de spruitjes gaar en klaar om te serveren.
- Serveer de spruitjes met een lekker stukje runderworst en gekookte aardappels of puree.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gebakken spruitjes met spek vragen om een wijn met voldoende frisheid en body, zoals een Chardonnay uit de Bourgogne of een Pinot Grigio uit Italië.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g