Stamppot met snijbonen
Aller Hande 1996
Ingrediënten
- 400 g aardappels kruimige
- zout
- 300 gr snijbonen panklare ,
- 2 braadworstjes
- 25 g boter of margarine,
- 350 g witte bonen potje
- ¼ dl melk
Instructies
- Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden.
- In pan met weinig water en zout aardappels en snijbonen in ca. 15 minuten gaarkoken.
- Braadworstjes met vork hier en daar inprikken.
- In koekenpan boter verhitten.
- Braadworstjes in ca. 10 minuten bruin en gaarbakken.
- In zeef witte bonen onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. Aardappels en snijbonen afgieten.
- Met pureestamper fijnstampen.
- Zoveel melk erdoor roeren dat smeuïge puree ontstaat.
- Bakvet van braadworstjes en witte bonen erdoor scheppen.
- Op smaak brengen met zout en peper.
- Stamppot op twee borden scheppen en braadworstjes erop leggen.