Stamppot met snijbonen

Stamppot met snijbonen

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g aardappels kruimige
  • zout
  • 300 gr snijbonen panklare ,
  • 2 braadworstjes
  • 25 g boter of margarine,
  • 350 g witte bonen potje
  • ¼ dl melk

Instructies

  • Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden.
  • In pan met weinig water en zout aardappels en snijbonen in ca. 15 minuten gaarkoken.
  • Braadworstjes met vork hier en daar inprikken.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Braadworstjes in ca. 10 minuten bruin en gaarbakken.
  • In zeef witte bonen onder koud stromend water afspoelen en goed laten uitlekken. Aardappels en snijbonen afgieten.
  • Met pureestamper fijnstampen.
  • Zoveel melk erdoor roeren dat smeuïge puree ontstaat.
  • Bakvet van braadworstjes en witte bonen erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Stamppot op twee borden scheppen en braadworstjes erop leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch