Stamppot rauwe spinazie met kip

Stamppot rauwe spinazie met kip

AllerHande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels geschild en in stukken gesneden
  • 1 grote ui fijn gesnipperd
  • 25 g boter
  • 1 eetlepel milde kerriepoeder
  • 4 kleine kipfilets
  • 50 g amandelschaafsel
  • 125 ml kookroom
  • 600 g verse spinazie gewassen en droog gedept

Instructies

  • Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Bak de ui glazig in boter, voeg het kerriepoeder toe en bak dit nog 1 minuut mee.
  • Bestrooi de kipfilets met zout en peper en leg ze tussen de ui.
  • Bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
  • Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.
  • Verwarm de kookroom zachtjes.
  • Giet de aardappels af en stamp ze tot puree met de warme kookroom.
  • Meng het uimengsel met het bakvet en de helft van het geroosterde amandelschaafsel door de puree.
  • Schep de spinazie in gedeelten door de puree en verwarm het geheel nog even op laag vuur, zodat de spinazie iets slinkt.
  • Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
  • Snijd de kipfilets in plakjes.
  • Verdeel de stamppot over vier borden en leg de plakjes kip er bovenop.
  • Garneer met het resterende geroosterde amandelschaafsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Stamppot
Land van herkomst Nederland
Jaargetijde: Snel te maken