Stamppot rauwe spinazie met kip
AllerHande 2006
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels geschild en in stukken gesneden
- 1 grote ui fijn gesnipperd
- 25 g boter
- 1 eetlepel milde kerriepoeder
- 4 kleine kipfilets
- 50 g amandelschaafsel
- 125 ml kookroom
- 600 g verse spinazie gewassen en droog gedept
Instructies
- Kook de aardappels in ongeveer 20 minuten gaar.
- Bak de ui glazig in boter, voeg het kerriepoeder toe en bak dit nog 1 minuut mee.
- Bestrooi de kipfilets met zout en peper en leg ze tussen de ui.
- Bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
- Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan.
- Verwarm de kookroom zachtjes.
- Giet de aardappels af en stamp ze tot puree met de warme kookroom.
- Meng het uimengsel met het bakvet en de helft van het geroosterde amandelschaafsel door de puree.
- Schep de spinazie in gedeelten door de puree en verwarm het geheel nog even op laag vuur, zodat de spinazie iets slinkt.
- Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
- Snijd de kipfilets in plakjes.
- Verdeel de stamppot over vier borden en leg de plakjes kip er bovenop.
- Garneer met het resterende geroosterde amandelschaafsel.