Stamppot Spruiten met Appel en Spekjes

Stamppot Spruiten met Appel en Spekjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappels geschild en in stukken
  • 4 appels bijv. Elstar of Jonagold, geschild en in stukken
  • 500 g spruitjes
  • 2 eetlepels olie
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 150 ml melk
  • 50 g boter in blokjes

Instructies

  • Kook in een pan met een flinke bodem de aardappels en appels samen in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
  • Verhit in een wok de olie en bak de gerookte spekblokjes in 3-4 minuten knapperig.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Roerbak de spruitjes in het spekvet gedurende 5 minuten.
  • Voeg een scheutje water toe en laat de spruitjes nog 5 minuten gaar worden.
  • Meng de gebakken spekjes door de spruitjes en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de melk zachtjes.
  • Giet de aardappels en appels af en stamp ze tot puree met de warme melk en blokjes boter.
  • Meng de spruitjes door de aardappel-appelpuree.
  • Breng de stamppot op smaak met zout en peper en verdeel het over vier borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker in combinatie met wild of stoofvlees.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Stamppot / Varkensvlees